Nyhedsbrev Januar

P1

  • Månedens case

  • Hotspot hos hunde

  • Tilbud på neutralisering af kat

  • Guld akupunktur

  • Equi B pluds – B-vitamin mangel hos heste

 

 

Vi vil rigtig gerne starte med at ønske alle et godt nytår og håber I er kommet godt igennem julen uden al for meget stress og ballade.

Og vi glæder os til at se nye som gamle kunder i det nye år.

Vi ser frem til et nyt og spændene år med en del kurser både inden for smådyr og stordyr.

 


Månedens case

Denne måneds case handler om noget vi møder rigtig tit her i klinikken: gærsvampe! Vores veterinærsygeplejerskes dejlige hund Hubert, er en Golden retriever på 1 år og 6 måneder. Hubert begyndte at ryste på hovedet og virkede irriteret i sit ene øre. Det har han gjort før, og problemet opstår ofte efter Hubert har badet i mudder – hvilket han er ret vild med.. Først kiggede dyrlægen ned i hans øre med othoskopet. Der fandt hun en rød øregang, lidt mørkt ørevoks og heldigvis en fin intakt trommehinde. Derefter tog hun en lille prøve af indholdet i øret, og farvede det samt kiggede på det i mikroskopet. Her fandt hun en del gærsvampe, samt nogle få bakterier. Hubert er nu sat i behandling med ørerens og øredråber, og så kigger vi i ørerne igen når han har afsluttet behandlingen.

 

 

 


Hotspot hos hund

Hotspot kan ses hos hunde, hvor dens normale hudbarriere er gået i stykker. Dette gør at hunde slikker og bider sig i området og medfører at huden bliver fugtig, rød og kløende. Hotspots kan på få dage sprede sig til et større område under pelsen som ses på billederne nedenfor. Hotspots kan afhjælpes ved luft og vask.
Nogle gang er det nødvendigt at bedøve hunden og få såret renset godt i bund, og efterfølgende give penicillin og evt. kløestillende medicin, og i få tilfælde vil det være nødvendigt at pode infektionen og finde den optimale antibiotika.
Så har din hund et lille rødt område den slikker sig i så klip det frit for pels og vask grundigt med en klorhexidinopløsning to gange daglig.
Går det ikke væk så kontakt os for videre hjælp.
Tryk på billedet for forstørrelse

 


Tilbud på neutralisering af kat

Selvom vinteren er over os, er foråret ikke langt væk. Lyset vender tilbage og killingerne fra 2017 bliver kønsmodne. Så det er nu, det er tid til at tænke på neutralisation.

Hos Dyrlægen i Fredensborg har vi valgt at lave et tilbud i januar og februar 2018.

Hankatte kastreres for 775,- incl. moms

Hunkatte steriliseres for 1400,- incl. moms

Inkluderet i operations prisen er narkose, medicin og materialer anvendt på klinikken.

Der kan forekomme et mindre tillæg for udleveret medicin og evt. bodystocking/skærm.

Samtidig giver vi 50% rabat på øremærkning (ex. registrering)

Du modtager desuden en prøvepose på foder til neutraliserede katte.

I kan allerede nu bestille tid til jeres kat.

Ring til os 48485040 for flere spørgsmål.


Guld akupunktur

Vidste du at man kan indføre guldstykker i udvalgte punkter og dermed opnå en permanent akupunkturvirkning?

For mange år siden ca. 20 år – begyndte dyrlæger i Danmark at behandle hofteledsdysplasi hos hunde  med “guldakupunktur”.  Resultaterne var så overbevisende at man inden længe udvidede behandlingerne til alle former for kroniske lidelser i bevægelsesapperatet – med andre ord lidelser som fx. spondylose, AD, HD og gigt.

Her på klinikken har vi udført guldakupunktur i ligeså lang tid med overvejende fremragende resultater.

Virkningen indtræder hurtigt – nogle gange dagen efter andre gange ca. 4 uger. Som regel for de flestes vedkommende holder effekten i mindst 5-6 år.

Er din hund sygeforsikret vil forsikringen i langt de fleste tilfælde dække udgifterne i henhold til deres betingelser – så med andre ord – Forgyld din hund 🙂


Equi B Plus – B-vitamin mangel hos heste

Hvorfor vælge b-vitamin til din hest?
Mange ejere oplever et dyk i deres hestes energiniveau da det er udmattende at skifte pels.
B-vitamin er godt for flere ting. Det giver et boost til den trætte hest eller ved reproduktion og  stævneperioder mm. Mange kommer for sent i gang med B -vitamin.
Det B vitamin som vi anbefaler på klinikken, indeholder også kobolt, dette kan også være en mangel hos heste med diarre eller stress.
B – vitamin kuren indeholder også Biotin som er med til at styrke hestens hudlag og gøre den mere modstandsdygtig for hudinfektioner i fremtiden.
Start din B-vitamin før din hest få et dyk i sit energi niveau.
Vi anbefaler start i midt februar.
Equidan Vetline_Equi B Plus-p