Nyheder

Hvordan kommer vi bedst gennem nytår?

Skrevet af d. dec 02, 2016 i Ikke kategoriseret

Sileo:

Skal, skal ikke vaccinere

Skrevet af d. nov 24, 2016 i Ikke kategoriseret

vaccination-eller-titertest-nu-er-der-frit-valg-hunden-okt-2016
Artikel fra DR nyheder om overvaccinering

Har du også gået og tænkt på om det nu er nødvendigt at vaccinere hunden/katten hvert år?
Vi har undersøgt sagen, og konklusionen blev: Hvis hunden eller katten har de nødvendige antistoffer i blodet så skal den Ikke vaccineres!
Måden at teste for antistoffer gøres gennem en blodprøve som vi tilbyder her på klinikken enten separat eller i forbindelse med det årlige sundhedstjek. Dette vil vise os om din hund/kat behøver at blive vaccineret med kerne- vaccinerne det år. Herved undgås overvaccinering

Ring og hør mere om vaccinationsplanen for netop din hund og kat.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvalpearrangement

Skrevet af d. apr 11, 2014 i Ikke kategoriseret

Den 29. April holder vi en info-aften for hvalpeejere her på klinikken.

Vi kommer ind på sundhed, fodring, adfærd og slutter af med en spørgerunde, hvor I kan stille spørgsmål.

Vi starter kl. 17.30 og regner med, at det vil vare 1-1½ time.

Denne aften er uden hund, men vi holder et hvalpetræf i maj, hvor der vil være leg og socialisering.

Tilmelding senest d. 25. April på tlf: 48485040

Arrangementet er gratis.

Dyrevelfærd og kiropraktik

Skrevet af d. apr 11, 2014 i Ikke kategoriseret

Den 24. april holder en af vores dyrlæger Elisabeth Mærsk-Møller foredrag om dyrevelfærd og pleje af familiens kæledyr. Der vil blandt andet blive vist lettere kiropraktik på hund, der går ud på at forbedre og vedligeholde bevægeligheden i rygsøjlen.

Foredraget bliver afholdt på Fredensborg Bibliotek torsdag d. 24.04.14 kl. 18.00

Foredraget er gratis.

Klippekort til negleklip

Skrevet af d. mar 27, 2014 i Ikke kategoriseret

Nu kan I få klippekort til negleklip. Få fem klip for 500,-, du sparer 50,- pr. gang.

Forår på vej

Skrevet af d. mar 24, 2014 i Ikke kategoriseret

Foråret er på vej og det betyder at aktiviteten for lopper og flåter tager til.

Læs mere her:

http://dyrlaegen-fredensborg.dk/lopper/

http://dyrlaegen-fredensborg.dk/flatsaesonen-er-over-os/

Sommer eksem

Skrevet af d. feb 19, 2014 i Ikke kategoriseret

Nu vender lyset så småt tilbage og mitterne bliver aktive, så har du en hest med sommereksem, er det nu du skal til at i gang med økozon kuren.

Der findes ikke som sådant videnskabeligt bevis for effekten af økozon kuren, men efter at vi har forhandlet kuren i mange år er erfaringen, at det virker på de fleste sommereksem heste og at folk bestiller igen år efter år.

Effekten på den enkelte hest afhænger af graden af eksem, som også hænger sammen med hvor mitteplaget et område hesten bor i. Nogen kan nøjes med kun at bruge kuren, mens andre vælger også at bruge dækken eller sætte på stald i skumringsperioderne.

Vi anbefaler at man starter kuren i april/maj inden symptomer opstår og at man fortsætter til mittesæsonen er slut i oktober/november.

Selve kuren består dels af urtemikstur og urtekiks, som skulle bevirke at hesten lugter insektafskrækkende og være immunstyrkende. Derudover er der forskellige smøremidler: Moskitozonen som er insektafskrækkende, samt kosmetozon og lazosan der er sårhelende og hudstyrkende – der medfølger desuden en shampoo, som hele hesten kan vaskes i efter behov.

Med kuren følger en brugsanvisning der angiver med hvad, hvor meget og hvor tit der skal behandles. Som udgangspunkt skal man regne med at hesten skal smøres dagligt.

I en pakke Økozon er der til daglig behandling af én hest én sæson. Nogen kan få pakningen til at strække til 2 heste/2 sæsoner.

Rævens dværgbændelorm

Skrevet af d. feb 14, 2014 i Ikke kategoriseret

Behandling af hunde mod rævens dværgbændelorm (Echinococcus multilocularis)

Hvorfor behandle?

Fødevarestyrelsen har i februar 2014 udsendt en anbefaling for behandling af hunde mod rævens dværgbændelorm. Anbefalingen går på at man i alle dele af landet bør behandle mod ormen hver 4. uge hvis hunden færdes frit i naturen.

Foreløbigt er ormen kun fundet i Jylland og primært Sønderjylland. Men da man er bekymret for at ormen kan sprede sig har man nu udstedt anbefaling om at behandle i hele landet.

 

Hvordan smitter parasitten?

Hunde smittes ved at spise små gnavere som er mellemværter.

Mennesker kan smittes, hvis de kommer i kontakt med ræve afføring. Man skal derfor sørge for at vaske hunden hvis den har været i kontakt med afføring fra ræv som kan sidde i pelsen på hunden.

 

Hvem skal behandles?

Fødevarestyrelsen anbefaler at man behandler hvis hunden færdes frit i naturen hvor den kan komme i kontakt med ræve eller spise små gnavere (mus etc).

Hundene skal behandles hver 4. uge for at forebygge at de kan overføre parasitten til mennesker.

 

Hvordan behandler man mod rævens dværgbændelorm?

Hunden skal have en ormekur der indeholder praziquantel. Der findes mange typer at ormekur der indeholder dette stof. Ormekur er receptpligtig, normalt skal dyrlægen derfor have konstateret orm hos dyret for at man må behandle efter gældende regler fra lægemiddelstyrelsen. Men i dette tilfælde hvor det er anbefalet at behandle forebyggende må man udskrive recept uden at have konstateret parasitten. (bek. 543 §28 stk 2.)

Du skal derfor kontakte dyrlæge hvis du skal behandle din hund med ormekur.

 

Hvad skal man ellers gøre?

Hunde der bruges til gravjagt bør vaskes efter jagt for at sikre at der ikke sidder æg i pelsen på hunden. Altså vask hunde der har været i kontakt med ræve eller ræve afføring.

Vask hænder inden du håndterer fødevarer hvis du har rørt ved din hund.

Undgå så vidt muligt at din hund spiser små gnavere.

 

Hvad er rævens dværgbændelorm?

Rævens dværgbændelorm er en meget lille parasit (1-3 mm) og man vil derfor ikke kunne se den med det blotte øje. Dværgbændelormen har en livscyklus hvor den lever i en mellemvært (typisk små gnavere) som bliver spist af hovedværter (f.eks. ræv).

 

Læs evt her om livscyklus

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Raevens-dvaergbaendelorm.aspx

Nedenstående link til er Fødevarestyrelsen om anbefalingen.

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv-2014/Sider/Foedevarestyrelsen-udvider-anbefalinger-om-ormebehandling-af-hunde.aspx

 

Spændende temaaften om overvægt hos hund

Skrevet af d. jan 28, 2014 i Ikke kategoriseret

  

Dyrlægen i Fredensborg inviterer til spændende temaaften om overvægt hos hund.

    Mange hundeejere oplever, at det kan være en udfordring at holde hunden slank. Det sker ofte i takt med at hunden bliver ældre og mindre aktiv, eller i forbindelse med neutralisation.

Overvægt kan medføre en række følgesygdomme og problemer for hundens sundhed, men der er heldigvis meget du som hundeejer selv kan gøre for at mindske problemet.

På denne temaaften vil vores dyrsdyrlæge fortælle om de sundhedsmæssige aspekter ved overvægt. Hvorfor opstår overvægt og hvorfor det er vigtigt at mindske problemet.  

En foderkonsulent fra Hills vil fortælle om de muligheder, der er for fodring af den overvægtige hund.

En af vores veterinærsygeplejerske vil gennemgå forskellige måder, du kan aktivere din hund med legetøj og øvelser i forbindelse med fodring.

Efterfølgende vil der være mulighed for at bestille tid til en gratis overvægtskonsultation hos en dyrlæge. Når dyrlægen har tjekket din hund, vil veterinærsygeplejersken lave en “healthy weight protocol”, som viser idealvægt, kropsfedtsprocent og en foderplan vil blive lagt. Der vil være en gratis pose foder, der passer til din hund.

Temaaftenen er gratis, men tilmelding er nødvendig pga. begrænsede pladser.

 Onsdag d. 19.02.2014

Kl. 17-19 

Helsingørsvej 1, 3480 Fredensborg

Send en mail til dyrlaegen@netvet.net

 

Sidste rettidige tilmelding er d. 12.02.2014. Der vil blive serveret kaffe/the og en lille snack.

Kværke i Nordsjælland???

Skrevet af d. jan 23, 2014 i Ikke kategoriseret

Kværke i Nordsjælland???

 

Der florerer mange rygter i Nordsjælland i øjeblikket om kværke. Vi har i dag foretaget en rundspørge hos 12 forskellige hestepraksis fordelt over hele Nordsjælland for at høre, hvor mange tilfælde, det reelt drejer sig om.

Der har været udbrud på Hørsholm Rideskole, og på mandag har de overstået karantænetiden på 3 uger.

Der er 1 tilfælde på Sportsrideskolen i Gentofte og 2 tilfælde fra samme besætning i Grønholt.

 

1 mistænkt hest fra Kvistgaard er i dag påvist fra laboratoriet til IKKE at have kværke. Det samme gør sig gældende for en hest fra Helsinge, der heller IKKE har kværke.

 

På denne baggrund må det kunne siges, at der ikke er tale om en epidemi. Dermed er risikoen for, at blive smittet med kværke ikke større end den er normalt.