Kiropraktik og osteopati

Vi tilbyder kiropraktik og osteopati til både heste og hunde. Det er begge metoder, der beskæftiger sig med at forbedre eller genoprette bevægeligheden i kroppens led. Primært i rygsøjlen, men også leddene i benene og kæbeleddet.

Forskellige faktorer kan få led til at ”låse” og ikke bevæge sig normalt, fordi musklerne trækker sig kraftigt sammen og ikke får besked fra nervesystemet om at slappe af igen. En sådan låsning kaldes også en subluksation. En subluksation er således en funktionel misplacering af to led i forhold til hinanden, den skyldes fejlagtig muskelsammentrækning og kan ikke erkendes på røntgen.

Nedsat bevægelighed mellem to ryghvirvler kan påvirke og irritere, de nerver der udgår fra rygmarven mellem hvirvlerne. Irritation eller kompression af nerverne vil blandt andet forstyrre det informations flow mellem rygmarv og hjerne, der er nødvendig for at opretholde kropsfunktioner og muskelkontraktioner

En låsning i et led vil medfører ændret bevægelsesmønster i hele kroppen for at kompensere for det låste, det medfører yderligere muskelspændinger og øget mekanisk belasting på andre led. Dermed vil problemet brede sig og vokse.

Subluksationer  korrigeres ved manipulation. Kiropraktoren udfører en præcis, kort og hurtig bevægelse, som påvirker nervesystemet ved hjælp af en refleksbue, så hjernen får signal om hvordan leddet burde bevæge sig. Man kan også sige at kiropraktoren genetablerer informationsudvekslingen mellem hjerne og led. Det er ikke nødvendigt at bruge vold eller stor styrke ved behandlingen da det er hastigheden, præcisionen og dybden af bevægelsen der er afgørende for det gode resultat.

Kiropraktik kan bl.a. anvendes til:

  • Kroniske problemer i muskel- og skeletsystemet
  • Akutte problemer såsom ømhed og stivhed
  • Forebyggende behandling for at opretholde et sundt bevægelsesmønster
  • Øge præstationsevnen for dyr i konkurrencetræning
  • Som et supplement til behandlingen af kroniske haltheder
  • Inden igangsætning efter en skade

akupunktur2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *